Spotkanie kulinarne

W dniu 16.05.2011r. odbyły się warsztaty kulinarne Zielonogórskiego Oddziału Stowarzyszenia Osób Chorych na Celiakię i inne Zespoły Złego Wchłaniania.
Na spotkanie w Centrum Integracji  Społecznej w Zielonej Górze przybyły osoby, które chciały wzbogacić swój warsztat kulinarny i zerwać z monotonią w  kuchni.
Przygodę z gotowaniem rozpoczęliśmy od pieczenia chleba – pani Grażyna przekazała tajniki wiedzy kulinarnej dotyczące upieczenia chleba z żurawiną w piekarniku elektrycznym, a pani Agnieszka i pani Małgosia przygotowywały chleby: wieloziarnisty i biały w specjalnych piecykach do wypieku chleba. Chlebki piekły się długo od 1 godz. do 3 godz. więc było dość czasu na wymianę przepisów kulinarnych.
Po degustacji pieczywa trudno było wybrać ten najlepszy. Wszystkie były bardzo smaczne.               

Nie obyło się również bez smażenia naleśników i gofrów bezglutenowych. Rozpływały się one  w szybkim tempie.
Domowa atmosfera i dyskusja o problemach zdrowotnych umilała degustację.
Dziękujemy wszystkim przybyłym członkom i gościom za udział w warsztatach  kulinarnych oraz wielkie podziękowania producentom: Balviten, Bezgluten i dr Schar za wsparcie swoimi produktami.

Zapraszamy do galerii

Dugopisy Reklamowe Wizytwk :: Obiekty Spa :: Tanie Noclegi :: Przewozy Gorzw :: Sklep Bezglutenowy :: Nieruchomoci Gorzw