Podprogram 2018

lgogotttt.jpg 

                        

PODPROGRAM 2018 – efekty


 


Stowarzyszenie Osób Chorych na Celiakię i Inne Zespoły Złego Wchłaniania z terenu województwa lubuskiego przy współpracy Bankiem Żywności w Gorzowie Wielkopolskim realizowało Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2018 współfinansowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie  wrzesień 2018 – czerwiec 2019.


 


  1. Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:


  • warzywne i owocowe (groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, powidła śliwkowe);


  • skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane),


  • mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),


  • mięsne (szynka drobiowa, szynka wieprzowa mielona, pasztet wieprzowy, kabanosy wieprzowe, filet z makreli w oleju),


  • cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy),

  • tłuszcze (olej rzepakowy),

  • dania gotowe (gołąbki w sosie pomidorowym)

     


  1. Pomoc żywnościowa trafiła do 30 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu województwa lubuskiego


 


  1. Wydaliśmy osobom potrzebującym:


  • 1178,86 ton żywności,

  • 169 paczek żywnościowych


  1. Dodatkowo wydano 205 paczek z żywnością bezglutenową przekazaną

przez Firmę Schaer .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dugopisy Reklamowe Wizytwk :: Obiekty Spa :: Tanie Noclegi :: Przewozy Gorzw :: Sklep Bezglutenowy :: Nieruchomoci Gorzw